Laboratoř živých forem

Nový pečující prostor Institutu úzkosti v areálu PN Bohnice

01.09.2024 00:00 —01.10.2024
Laboratoř živých forem

V Laboratoři živých forem se mísí příroda i kultura; jsou zde zviditelňovány životní procesy a cykly; vyjevují se tu příčiny (kořeny) i důsledky (stonky a květy); vyzdvihuje roli péče, aniž by byla krocena divokost; je to prostor pro všechna těla a hlasy bez rozdílu, aniž by musela být nálepkována; není tu třeba mluvit, abychom si rozuměli; rozvíjí mezidruhovou komunikaci; ožívají zde smysly, které dlouho spaly; je místem úkrytu i setkávání v době mnohačetných krizí. Prostor Laboratoře živých forem je jakousi puklinou v městském kontextu, skrze kterou začne pomalu uvolňovat semínka naděje-plných příběhů. Děkujeme Loukykvět.

Co nás v blízké době čeká?
Zářijová rezidence berlínského kolektivu raumlaborberlin, který pro Laboratoř navrhne a zrealizuje specifickou přírodní architekturu v podobě altánu, který bude sloužit jako bezpečný prostor a zázemí k různorodým performativním událostem a setkáním. Konstrukce bude veřejnosti představena 26.9.2024 během celodenního živého programu za účasti autorstva.

Kde Laboratoři živých forem najdete?
Prostor Laboratoře najdete v areálu PN Bohnice, mezi zahradnictvím a pavilonem 12 (nedaleko od socioterapeutické farmy). Odkaz na google mapy.

Realizováno za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, hl. města Praha, Národního plánu obnovy Ministerstva a Česko-německého fondu budoucnosti.